2010 m. rugpjūčio 25 d., trečiadienis

What's eating Gilbert Grape (1993)

What's eaiting Gilbert Grape (lt. Kas kamuoja Gilbertą Greipą)
Režisierius: Lasse Hallstrom
Žanras: drama, romantinis



Nedideliame miestelyje, Endoroje, gyvena Grape'ų šeima. Keturis vaikus išlaikanti motina, arba tiksliau trys vaikai išlaikantys motiną ir pusprotį brolį kasdieną susiduria su įvairias rūpesčiais. Didžiausias rūpestis - prižiūrėti Ernį, protiškai atsilikusį brolį (L.DiCaprio), kuris kas dieną suranda įvairių atrakcijų. Ir šis vargas atitenka būtent Gilbertui (J.Depp), vyriausiajam ir tėvą atstojančiam sūnui.
Vaikams gyvenimas namie tarsi našta. Kadaise miestelio gražuole buvusi mama, dabar atstoja banginio jauniklį, o tėtis.. tėtis pasikorė namo, kuriame gyvena šeiminėlė, rusy. Bet nepaisant visko vaikai stegiasi iš paskutiniųjų nepalūžti.
Ir štai, vieną netikėtą popietę Gilbertas išvysta JĄ. Nuo tada viskas keičiasi. Jis nebeapkenčia savo gyvenimo, pririštame tame apleistame miestelyje ir svajoja apie kitokį gyvenimą..


Tai filmas, keliantis šeimos vertybes: kad ir kokia tavo sesuo, brolis ar mama, jie tavo vieninteliai. Pusprotį jaunutis L.Dicaprio suvaidina nepaprastai gabiai ir tikroviškai. Jis taip puikiai atliko savo vaidmenį, kad, būdamas vos 19-os, už jį pelnė savo pirmąją „Oskaro“ nominaciją už geriausią antraplanį vaidmenį. Garsi rašytoja Erin Culley (novelės autorė) apie jį sakė: „Jis labai protingai ir giliai dirba su medžiaga.J o personažai kupini stipraus jausmo". Galiu drąsiai jai pritarti - tai pajutau ir aš. Na, o protiškai atsilikusiu broliu besirūpinantis J.Deppas, kaip ir visada, sužavi savo mimikų menu bei nuostabia vaidyba (primenu, jog jis nieko nebaigęs ir niekad nesimokė vaidinti).
Filmas puikus ir tuo, jog palieka gilų įspūdį ir nenuvargina žiūrovo. Režisierius neabejotinai žinojo, kaip dirbti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą