2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Pieces of April (2003)


Pieces of April (lt.Eipril vargai)
Režisierius: Peter Hedges
Žanras: Komedija, drama

Filmas apie tikrai neįprastą ir neeilinę šeimą: motina serga vėžiu; vyresnioji duktė (April) - maištautoja, kuri nekenčia savo šeimos; jaunesnėlė - operiniu balsu dainuojanti freak'ė; vidurinysis sūnus - vis belaidantis lėkštus juokelius ir vis nepaleidžiantis iš rankų fotoaparato; senelė - sunkiai beprisimenanti žmonių veidus tyli keistuolė; tėvas šiaip nelabai žymus.
Taigi, vyresnėlė, neapkentusi šeimos, pabėgo gyventi į Niujorką ir ten susirado juodaodį vaikiną. Ir tik po kelerių metų nusprendė pasikviesti šeimiškius padėkos dieną švęsti pas save (šios dalies mes nematom, bet suprantam iš konteksto).

Filmas suskyla tarsi į dvi dalis: šeimos nuotykingoji kelionė automobiliu į Niujorką ir April maisto gaminimas bei ruošimasis priėmimui. Negana to, jog viską daro ne savo noru, nelaukia savo šeimiškių ir net nemoka elementariai gaminti, April vyryklė visiškai ją apleidžia, todėl ji priversta eiti prašyti kaimynų pagalbos - o čia ir prasideda visas absurdiškas linksmumas. Tarp kaimynų netikėtai išvystame ir linksmajį Džekiuką (Sean Hayes) iš "Vilo ir Greisės"
Pripratus prie mielosios Kate Holmes (April) kaip filme "Prezidento duktė" ar seriale "Dosono įlanka", šis jos vaidmuo ganėtinai nustebina - topinė "neformalė", nesugebanti savarankiškai padirbėti.  
Filme apstu juodo ir žiauraus humoro, kartais net nejuokingo. Bet susimąstyti irgi yra kur. Šeima - neatsiejama mūsų gyvenimo dalis tad, kokia ji bebūtų, turime ją tik vieną, todėl branginkim, kol nepraradom. 
Mano sesuo žiūrėdama net 3 - ią kartą sugebėjo išspausti keletą ašarų, o tai šį tą reiškia. ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą