2010 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

Basketball diaries (1995)

Ilgai laukiau ir pagaliau ryžausi susikurti teminį dienoraštį su tema - filmai. Mėgstu juos žiūrėti, bet dar labiau mėgstu juos aptarti. Kaip ir visus, šį dienoraštį susikūriau taip pat dėl savęs, bet apsidžiaugsiu, jeigu jis suteiks bent kam nors naudos ar šiaip visokių apmąstymėlių. Tad pradėsiu nuo savo visų laikų mėgstamiausiojo.




Basketball diaries (lt. Krepšininko dienoraštis)
Režisieriai: Scott Kalvert, Jim Carroll, Bryan Goluboff
Žanras: Drama

Tai vieno iš režisierių, Jim'o Carroll'o autobiografinė istorija, pagal autobiografinę novelę. Filme pasakojama apie jauną vaikiną -Džimą, turėjusį svajonių, vilčių ir galimybę pasiekti tai, apie ką svajoja - tapti garsiu NBA krepšininku. Tačiau jo gyvenime pasilinksminimai užima taip pat garbingą vietą, todėl jis greitai įklimsta į narkotikų liūną ir vienu mostu sugriauna viską, ko troško. Netekus draugo, motinos ir būsimos karjeros, Džimas praranda viską, kas svarbu ir į narkotikus klimsta vis giliau ir giliau.. Išsikapanoti tampa vis sunkiau ir sunkiau..
Žūtbūt reikia paminėti, jog pagrindinis aktorius ne kas kitas, o žymusis - Leonard'as Di'Caprio. Dar negarsus (išgarsėjo per "Titaniką" 1997m.) 21-metis puikiai įsikūnija į paauglio kūną ir dar puikiau suvaidina nuo narkotikų kenčiantį ir stiprią agoniją patiriantį ligonį. Jei ne dėl siužeto, tai vien dėl akstyvosios Di'Caprio vaidybos vertėtų pažiūrėti šį filmą.

Gyvenimas tik vienas, todėl reikia būti stipriems ir nepaleisti savo gyvenimo svajonių. O jei ir sutinkam iššūkių, tereikia ryžtingai atsukti jiems nugarą ir eiti toliau. 

Turiu prisipažinti, jog šį šedevrą peržiūrėjau apie šešis kartus ir nežinia, kiek dar kartų peržiūrėsiu.

2 komentarai:

  1. Tavo filmų skonis - nuostabus. Tad džiaugiuosi atradęs, kad ir didžiąją kino filmų dalį jau buvau matęs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiugu girdėti. :)
    Tikiuosi kada labiau nustebinti.

    AtsakytiPanaikinti