2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Melancholia (2011)

Melancholia (lt. Melancholija)
Režisierius: Lars Von Trier
Žanras: drama, fantastinis


Vai vai vai po dvi valandas trunkantys, ištęsti ir manipuliuojantys filmai.. Taigi pagaliau ir aš peržiūrėjau "Melancholiją". Trier'as kaip visada žino, kaip priblokšti žiūrovą savo netikėtais sprendimais pabaigoms. Iš pradžių matome gražią, mielą jaunavedžių porą besijuokiančią posuky įstrigusiame limuzine, kurios tarpusavio santykiai iš tikrųjų ne tokie gražūs kaip iš šono pasirodo. Melancholijos ir liūdesio apimta Justine (Kirsten Dunst) tiesiog nesugeba mėgautis savo pačios vestuvėmis - šitaip ji įskaudina ne vieną artimą. Vėliau matome, kaip juodas depresijos ir nuovargio debesis užgula visą veikėjos kūną, todėl ši  visai bejegė ir pasigailėtina persikelia pas seserį Claire (Charlotte Gainsbourg) atsigauti. To ir tikimės: Justine kaunasi su savo neprognozuotu liūdesiu, galbūt jai net pavyks pagyti.
Bet neee. Iš kažkur atsiranda neaiški planeta skriejanti žmonijos link su galimybe atsitrenkti į Žemę. Justinos sesers Claire vyras kaip tyčia astrologas: jis užtikrina, jog mistinė planeta praskries Žemę ir jokios rizikos nėra.
Kaip baigiasi, neišduosiu. Bet buvo juokinga kaip pusę filmo sužaidęs liūdnos merginos istorija ir leidęs ja patikėti, Trier'as perėjo į visai kitokią pusę. Ak, tas jo stilius.


Man užkliuvo tik viena: Justine bando įtikinti seserį savo ypatingumu - "I know things". Manau, tai šiek tiek sugadino charakterio įvaizdį ir subanalino filmą. Lyg pigioj sci - fic dramoj: visi lkeistesni žmonės TURI galių. Kičiška, bet ar man spręsti.
Žiūrėti ir pažindintis su Trier'u verta. Bet manau, pritars man ne vienas matęs kitų jo darbų, kad šis - ne geriausias kūrinys. 

Prašau atleisti už subjektyvią nuomonę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą