2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Figth Club (1999)

Fight Club (lt. Kovos klubas)
Režisierius: David Fincher
Žanras: mistinis, drama, trileris


Dažnai paklausus, kokie filmai tau įstrigo atminty, tarp išvardintų pavadinimų išgirsdavau "Fight Club". Paprašius filmo rekomendacijų, išgirsdavau - "Fight Club". Įsijungus IMDb dar dažniau išvysdavau "Fight Club". 
Na ir kuo šis filmas ypatingas, jei nesidomi Brad'u Pitt'u ir nemėgsti trilerių?
Ilgai nesiryžau žiūrėti šio išgarbinto ir visuomenės mėgiamo filmo, nes vien jau Brad'as Pitt'as, aršios muštynės ir kieti vyrukai manęs nedomina. Tačiau pirmas įspūdis mane apgavo. Šis filmas kapstosi kur kas giliau, nei iš pradžių gali pasirodyti.
Kaip ir įprasta kine, filmas prasideda nuo supažindinimo su pagrindiniu veikėju - Jack'u (Edward Norton). Monologu atvirai pasakodamas apie save, jis sukuria glaudų ryšį su žiūrovu - tai specialiai panaudojama tam, kad pagrindinio veikėjo išgyvenimai mums taptų stipresni, nes mes jau pažįstam veikėją. Vaikinas turi miegojimo problemą, lankosi įvairiuose anonimiškuose susitikimuose, skraido iš miesto į miestą lėktuvu, tikėdamasis katastrofos, kol galiausiai sutinka Tylerį (Brad Pitt) ir šis pakeičia tolimesnį Jack'o gyvenimą.

Apsigyvenama apleistame name, įgyvendinamos įvairios beprotiškos idėjos, įkuriamas Kovos Klubas ir galiausiai - prasideda klubo veikla. Kiekvienas vyras savyje augina žvėrį, kuris kartkarčiais trokšta ištrūkti ir išsilieti. Kovos Klubas tam tinkamiausia vieta - kaukis iki nukritimo. Kovos Klube tu pamiršti, kas esi, gali būti bet kuo. O kovos tėra metafora. Pati sunkiausia kova - kova su savimi. Taip ižpopuliarėjus Kovos KLubui susikuria bendrija, kuri pradeda užsiiminėti antikapitalistiniais projektais paprastai sunaikindama tai, ką kažkas sukūrė. Antimaterializmo idėja užvaldo vaikinus. Bet cha, pabaiga turi stebinančių akibrokštų, kurių nevalia išduoti nemačiusiems.



"You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą