2011 m. vasario 8 d., antradienis

Across the Universe (2007)

Across the Universe 
Režisierė: Julie Taymor
Žanras: drama, komedija, miuziklas, 


Radau savo naują mėgstamiausią filmą. 
Sorry, "Mr.Nobody" ir juolab "Basketball diaries" - visų laikų geriausiasis. Tačiau vienaip ar kitaip laiko ašyje judame į priekį (kažkur girdėta ;D), todėl dalykai keičiasi. O "Across the Universe" yra fucking amacing freaky wonder and awesome thing!

Peržiūrėjau vos prieš kelias minutes..

Į šį filmą sukišta beveik viskas, ką aš dievinu: 60 - ieji, hipiai, jų autobusiukai, Bitlai; nirvaniškas vyrukas!, fainas butukas, kuriame daug fainų žmonių ir daiktų; Bono!; hendrix'iškas vyrukas (spėju ten jį ir vaidino); NewYork; indiškos masinės scenos su šokėjais ir dainininkais (geriausių prikolų šaltinis); karas, taika ir pacifizmas; meilė!; menas; cigaretės!.. Dar visko neišvardinau, bet esmė ir taip aiški. Beje, siužetu filmas nenusileidžia jokiam kitam filmui. Keliomis scenomis filmas primena "Science of sleep" nesuprantamas scenas, kai kažkas atsiranda iš kažkur ir tu nieko nesupranti, bet tau patinka. ;) Na, o tomis miuzikliškomis, efektų kupinomis scenomis filmas primena lyg MTV muzikinius klipus.

Dievinu muzikinius filmus, o šio kūrinio pagrindas ir yra muzika, bet ne bet kokia - iš 34 dainų trisdešimt keturios yra BITLŲ!!

"Across the Universe" truko virš dviejų valandų, bet aš nė nepajutau, kaip šviesus kambarys nusidažė juodai. Rodos, užtrukau tik pusvalandį.

Bus daug aiškiau pažiūrėti trailer'į, kuris, beje, net neparodo pačių geriausių kadrų, kaip kad kitų filmų. Sukiša, ką turi geriausia, o kai žiūri filmą, nieko naujo ir nebepamatai..

Jau laukiu kada vėl žiūrėsiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą